Prachtige natuur in de omgeving

Het is eindeloos genieten in de natuur van de Veluwe en IJsselvallei. Uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Met een beetje geluk zie je herten, reeën en wilde zwijnen. Ook in de directe omgeving van de camping veel natuurschoon.

Kies uit de vele wandel- en fietsroutes en ga erop uit

Veluwezoom en Posbank

Het Nationaal Park Veluwezoom is ruim 5100 hectare groot en bij velen bekend als de Posbank. Dit gebied ligt ten oosten van Arnhem en is vlot per fiets bereikbaar. De heide is medio augustus tot medio september op z'n mooist. De Posbank heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met een uitzicht over het IJsseldal, de Achterhoek en tot in Duitsland. Op heldere dagen zie je zelfs Montferland liggen.

Bekijk en download wandelroute Veluwezoom en Posbank

Overgang Veluwe IJsselvallei

Onze camping ligt in het overgangsgebied van Veluwe naar de IJsselvallei. De natuur is gevarieerd en idyllisch. Een aanrader is de fietstocht door een glooiend landschap van bloemrijke natte graslanden en mooie natuur van de Empese en Tondense Heide. De lengte is 33 km met 20 % onverhard. 

Bekijk en download deze fietsroutes Landgoederen IJsselvallei 

Empese en Tondense Heide

De Empese en Tondense heide is echt een parel in de IJsselvallei. Hier groeien hele bijzondere plantensoorten van het blauwgrasland, zoals Spaanse ruiter, blauwe knoop en echte koekoeksbloem. Ook leeft hier nog de zeldzame vogel De grauwe Klauwier. Deze bijzondere natuur ligt aan de Hallsedijk op enkele kilometers van de camping vandaan. 

Bekijk en download de wandelroute Empese en Tondense Heide

Oudste papierfabriek

Papierfabriek De Middelste Molen (1622) is de oudste nog productieve papierfabriek in Nederland en ligt vlakbij de camping. Tussen de ratelende en bonkende machines waan je je in de 19e eeuw. Het handgeschept papier vindt veel aftrek bij kunstenaars in binnen- en buitenland.

Bekijk onderstaande video

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10 – 16 uur
Je kunt hier pinnen en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen

Draaidagen

Afhankelijk van het aantal orders wordt er op woensdag en donderdag geproduceerd. Wil je zeker weten of de machines draaien? Bel dan 055-5052911.